Pudding Cake – Tort cu Budincă de Ciocolată și Căpșuni

Pudding Cake – Tort cu Budincă de Ciocolată și Căpșuni

 INGREDIENTE
Pentru 10 porții:

170 g curmale Medjool fără sâmburi
240 g fasole neagră (din conservă)
2 banane (aprox. 190 g)
50 g cacao pudră
75 g unt de arahide
1 ou
30 g făină de cocos
2 lingurițe praf de copt
5 g ulei de cocos pentru uns tava
300 g căpșuni + 200 g pentru decor
100 ml lapte (fără lactoză)
1–2 linguri de eritrit
15 g agar-agar
650 g Chiefs Protein Pudding Choco Mountain

Pasul 1/3: Prepararea blatului

Lasă curmalele la înmuiat în apă fierbinte. Amestecă în blender: curmalele, fasolea neagră, bananele, cacaoa, untul de arahide, oul, praful de copt și făina de cocos. Toarnă compoziția într-o formă de tort (20 cm) unsă cu ulei de cocos. Coace în cuptorul preîncălzit la 175°C (sus/jos) timp de aprox. 35 de minute. Lasă la răcit.

Pasul 2/3: Topping-ul

Taie căpșunile în jumătăți și așază-le peste blatul de tort răcit. Fierbe laptele, adaugă agar-agar și amestecă la foc mic timp de 2 minute. Ia de pe foc, adaugă budinca proteică și îndulcește după gust cu eritrit. Toarnă crema peste stratul de căpșuni și lasă tortul la frigider câteva ore până se întărește.

Pasul 3/3: Decorarea

Decorează tortul cu cele 200 g de căpșuni rămase și servește cu plăcere!

Valori nutriționale per porție

Calorii: 249 kcal
Carbohidrați: 29 g
Proteine: 13 g
Grăsimi: 8 g

Caracteristici

Vegetarian, fără lactoză, fără gluten, fără zahăr adăugat

 

Înapoi la blog